Din geanta

everydaycarry
Ce mai tine barbatul prin geanta.
Nu vreau sa cad in extrema de a spune ca trebuie carate zilnic dupa tine. Pentru zilnic, as renunta la cutit si bricheta. Pentru o iesire in natura, cu masina la drum, excursii, categoric toate.
O mentiune. Daca viata sau bunastarea ta ar depinde de sculele astea, nu ai vrea sa fie de cea mai buna calitate?

De la stanga la dreapta si de sus in jos (ca in Europa):
1. Lanterna. Olight M1X, max. 1000 lumeni. LED, aluminiu, intensitate reglabila, fascicul destul de larg, pentru o iluminare de ansamblu. Merge sub apa.
2. Briceag. RUI RK-19371. Mi-a placut pintenul de otel de la spate pentru spart geamuri.
3. Un cleste multifunctional. L-am primit cadou de mult si nu m-am indurat sa-mi iau altul. Stie toata lumea ca o scula, cu cat stie sa faca mai multe, cu atat le face mai prost. Macar e de fier, deci e mai tare decat degetele sau dintii mei.
4. Bricheta. Zippo. Pentru aprins orice altceva, nu tigara. Inox. Doar nu vrei sa te prinda noaptea in padure cu o bricheta de plastic cu cuart. Se aprinde in (aproape) orice conditii, sta aprinsa (aproape) oricat. Dezavantajul este ca benzina se evapora singura cam in 10-14 zile, fie ca o folosesti, fie ca nu. Asa ca ori ii faci plinul inainte de a pleca, ori iei bidonul de benzina cu tine.
5. Powerbank USB. Ideal sa fie de 5000 mA. Iti incarci telefonul cam de 2 ori.
6. Carnetel (ce daca e cu LEGO?! Asa imi place mie). Nu stii niciodata cand te loveste inspiratia si vrei sa lasi un mesaj pe un copac sau pe patul de la cabana 😉 . E cam greu sa lasi ecranul telefonului acolo, nu? Creion!!! Umbla un zvon ca americanii au cheltuit un milion de dolari ca sa faca un pix care sa scrie in spatiu si in ocean. Rusii nu au cheltuit nimic. Scriau cu creionul. Al meu se cheama „de tamplarie”. Avantajul e ca are un varf (aproape) indestructibil.
7.Ochelari. NEAPARAT POLARIZATI!!! Cei mai buni ochelari (polarizati, de sport si nu numai) se gasesc in magazinele de articole sportive. Astia galbeni sunt de condus. Iti spun, „realitate augmentata” frate. Stiu, moda e greu de comentat. Dar sanatatea si siguranta ta? Si daca tu esti jmeker si ai ochelari polarizati, cu filtru UV, copilul tau de ce sa nu aiba?! Sa nu te prind ca ii iei vreo chinezarie de plastic.
augmented reality
8. Ceasul. Al meu de incredere Citizen Eco-Drive. Il am de ani buni. Merge vesnic. Nu ii trebuie decat cateva ore de soare la cateva zile. Foarte precis. Nu il fixez decat cand se trece la ora de vara/iarna. Plus este o indicatie independenta, nu la bunul plac al furnizorilor de telefonie mobila.
9. Telefonul. De fapt husa de piele, cu activare magnetica. In acest caz marimea conteaza, cu minus. Telefonul sta in buzunar si trebuie sa indure multe aplecari, flexari si lovituri. Si apoi sa mearga.

Iar daca vrei sa fii cu adevarat supravietuitor (sau doar sa te dai mare), asta:
Baofeng
Statie radio portabila, 4W,VHF/UHF, cu frecventele de urgenta si repetoarele memorate in prealabil. Super-feature: lanterna led si radio FM.

Ultima, dar nu cea din urma, geanta mea din prelata kaki, care le contine pe toate de mai sus. Inutil sa mai spun, te-ai prins deja, ruseasca, din armata.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *