Building New, Modern, Steel Frame Staircase, With Wooden Steps

Trailer

Part 1

Part 2

The old stairs were all wood, had a steep slope, and after many years they were so very noisy and crackly. The new ones have a steel frame, wooden steps out of oak, a gentler slope and a more robust and high quality construction and finish. Everything was a “do it myself job” by me all alone. It took 7 days to clear and renovate the hallway, 4 days to build the metal frame and 3 days to install the new steps.

4 comments

  1. Bună ziua,
    Aţi putea vă rog să-mi scrieţi – ce fel de cornier şi ce fel de ţeava dreptunghiulară aţi folosit ( latimea x inaltimea x grosimea) mm.
    – Ce tip de electrozi aţi folosit la sudură?
    Vă mulţumesc,
    Cu stimă.

    1. Salut Dan,
      Teva rectangulara 100x50x3mm.
      Cornier 30x30x2mm.
      Electrozi supertit 3mm pentru rectangular si 2,5mm pentru cornier.

  2. Era mai ușor dacă se construia prima dată o masă de lucru afară.
    Platforma de colț se poate realiza mai ușor sub formă de cadru dreptunghiular (după care acoperi lateralele și obții un dulap), preferabil asamblat cu șuruburi, așa greutatea se așează pe țevile verticale cu rol de picioare iar prinderea în zid este doar de ancorare pentru menținerea pe poziție.
    Era mai ușor dacă se masurau dimensiunile generale ale scării și apoi se realizau subansamble afară în curte. Era mai ușor montarea ulterioară în poziție și prinderea cu șurub și piulita.
    Treptele se aleg la o înălțime standard, care să fie ușor de ridicat piciorul pentru toți, între 10-20cm, media pe la 15cm și numărul de trepte se alege în funcție de înălțimea treptei și unghiul scării pentru lungimea dată. Dacă dorești un număr fix de trepte atunci trebuie să modifici înălțimea fiecărei trepte în parte.
    Este preferabil să montezi și balustradă. Lateralele treptelor arată mai bine dacă sunt acoperite cu o bandă continuă sau capace triunghiulare pe fiecare treaptă. Dar dacă dorești să păstrezi scara așa cum este în clip, atunci este ok, nu sunt eu cel care trebuie să folosească treptele în fiecare zi.
    Se putea realiza mai ușor, cu montarea de la nivelul podelei în sus și pe secțiuni, care erau mai ușor de fixat în poziție și prinderea cu șuruburi pentru o asamblare și fixare facilă ( la fel și demontare, modificare).
    Experiența câștigată cu scara te ajută să realizezi alta mai bine la construcția următoare.

    1. Salut Anton,
      Mulțumesc pentru idei. Categoric asa ar fi procedat cineva cu experiență. Aceasta a fost prima mea lucrare atât de mare și am preferat construcția pe poziție, ca să fiu sigur ca totul se aliniază bine. Data viitoare o sa iasă mai bine 😅.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *