Upgrade la TV

Televizor LED LG 55UH8507, Smart TV webOS 3.0, Ultra HD, 3D pasiv (139cm) înlocuiește SONY BRAVIA KDL32P3000 (81cm).
2016 contra 2007

Diferență de grosime


Grosimea marginii


Multitudinea de intrări (inutile) de la cel vechi


a fost înlocuită cu simplul USB și HDMI (plus altele…  😉 )


Îmi plăcea telecomanda veche. Nu prea am folosit-o, e ca nouă, că am avut receptor de satelit, apoi de cablu. Cea nouă are un feedback cu clic, ceea ce e util de la o vârstă  :mrgreen:


Deci, atunci


și acum.


Se vede că TV-ul nu mai intră în gaura lui și mai mult, am ridicat barul de deasupra, că nu se mai putea deschide ușa.

Later edit
Evident că nu am ce comparații să fac între televizoare.
De la dumb TV, HD ready (720 linii) la smart, UHD (2160 linii), 3D etc.
Despre 3D:
-am căutat ceva acest model cu 3D, fiindcă ceilalți producători  mai importanți nu mai fac. Cică nu se cere. Ce prostie !!
-până acum am vazut filme 3D doar pe YouTube. Niste desene de 2 lei și ceva documentare scurte, dar  e super, chiar recomand și abia aștept să văd ceva serios. TV-ul poate să simuleze 3D pe o imagine obișnuită, dar efectul e slab. Doar unele elemente grafice (subtitrare, diverse banere …) ies în față.
-am pus niște jocuri pe PS4 și am fost mai impresionat. Jocurile nu sunt 3D, dar simularea făcută de televizor e bunicică. În Skilanders efectele sunt chiar spectaculoase, cu decoruri ieșind puternic din ecran. La GTA și Overwatch a fost mai slab. Se pare că jocurile super/hiper realistice sunt mai greu de înțeles de procesarea 3D a TV-ului. Doar tabela de scoruri și diverse inscripții de pe ecran ieșeau în evidență.
-Se pare că jocurile multiplayer – 2 jucători cu ecranul împărțit în două – pot fi văzute cu ochelarii 3D în full-screen, adică fiecare vede acțiunea lui pe tot ecranul (nu 3D, desigur). Nu am apucat să testez.
-Efectele 3D se văd foarte bine, par că ies din ecran și vin spre privitor, nu apare efectul de gaură, ca și cum te-ai uita la peisaj printr-o fereastră (cu profunzimea proiectată în spatele ecranului). Poate e din cauza diagonalei (mari), poate din cauza ochelarilor pasivi, poate din amândouă  🙄

Later later…
Ratații meseriașii de la Digi mi-au dat adaptorul CI+ după 4 săptămâni. Un miracol!


-Telecomanda nu e IR, e RF (radio). Merge din orice poziție, chiar și din bucătărie. Ce tare!
-Odată instalat CI+ televizorul schimbă canalele și meniurile mai lent decât m-am așteptat. Decodorul era mai rapid. Pot să trăiesc cu asta.

2 comments

    1. Pentru un suflet nostalgic e un pic dureros. Sony este un brand iubit de mine, dar evoluția nu i-a iertat nici pe ei…
      A fost pe lista scurta. Foarte scurta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *