Întreținere airsoft sniper-rifle

Am cumpărat această pușcă cu aer comprimat de aici .
Așa cum se vede, încărcarea se face manual, pe bază de mușchi, arc comprimat și piston. Am optat pentru manual verus gaz/CO2 , pentru că pare mai simpu, mai bărbătesc, mai dstractiv când te joci în natură.

E prima oară când o demontez (în viața mea), după doi ani jumate de la achiziție și peste 500 de biluțe trase.
E în stare foarte bună, fără murdărie sau uzură. Speram să rezolv o problemă care a apărut cam după un an de folosire, anume – încarcă 2 bile odată și, evident, se blochează. În acest caz scot încărcătorul, scot bilele din spațiul rămas și bag bila cu mâna în locul de încărcare.
Dar strică toată distracția.

Ca o regulă simplă, am folosit vaselină auto pentru părțile metalice, vaselină siliconică pentru plastic și ulei de motor (5W30 😎 ) acolo unde nu intră vaselina. Frecarea în interior e foarte mică, așa că nu exagera cu lubrifierea, șerge excesul, fiindcă nu face decât să atragă murdăria.

Dacă voiai să-ți iei așa ceva, nu mai sta pe gânduri. E foarte distractiv. Odată am tras într-un porumbel cam la 15m, care îmi abuza antenele. L-am nimerit în aripă (care are cele mai tari pene) așa că și-a luat zborul de grabă, fără pagube. Poate la cap era altceva 😥 . Deci nu spera să faci prăpăd la păsări cu ea.
Traiectoria bilelor e ușor influențată de vânt

O coală A4, circa 30m, ușoară adiere de vânt, bile de 0,2g.

Acest episod se continuă aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *