How to make a cheap, simple, reliable, Fire Alarm

Few weeks ago I set my shed on fire, because I threw in the garbage bin a piece of paper that I burned, and it wasn’t fully extinguished.
When I came back sometimes later, my shop was full of black smoke from the melted plastic bucket and from the protection rubber mat.
Fortunately the rubber mat is fire retardant and  there were not big flames, but then the walls and the ceiling and all the devices were covered in this black grime.
The fire is not a joke and I knew that and I still messed up, and that can destroy thousands of euros worth of equipment in seconds.
That’s why I started to set up this fire alarm, and I also added a fire extinguisher.

The schematic…

Acum câteva săptămâni mi-am dat foc magaziei, pentru că am aruncat în coșul de gunoi o bucată de hârtie pe care am ars-o și nu a fost complet stinsă.
Când m-am întors ceva mai târziu, atelierul meu era plin de fum negru de la găleata de plastic topită și de la covorul de protecție din cauciuc. Din fericire, covorul de cauciuc este rezistent la foc și nu au fost flăcări mari, dar pereții și tavanul și toate sculele au fost acoperite de această murdărie neagră.
Incendiul nu este o glumă și am știut asta și tot am greșit, iar asta poate distruge echipamente în valoare de mii de euro în câteva secunde.
De aceea am început să instalez această alarmă de incendiu și am adăugat și un stingător.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *