Automatizare pentru udat florile

ezgif-2774136750
Pentru mine plantele sunt niste fiinte care se misca foaaarte incet si nu sunt prea pretentioase. Poti sa uiti de ele zile intregi ca nu se intampla nimic. Ba chiar suporta destul de bine abuzurile, cum ar fi sa nu le uzi (la timp), sa le ciuntesti.
Cred ca imi scapa totusi ceva, fiindca nu mi-a supravietuit nici-un ghiveci cu flori in casa mai mult de cateva luni. Doar plantele alea mari (probabil ca au psihicul mai puternic).

Se stie ca plantele nu trebuie udate prea des, ca se invata cu apa si eu m-am trezit de multe ori intrebandu-ma “oare le-am udat saptamana asta?!
Ca sa nu mai asist la crime horticole si anul acesta, am pus in functiune o automatizare pentruĀ udat florile. Consta intr-un butoi (de muraturi 30 de litri), o pompa de acvariu la 220V, niste furtun special si picuratoare (kit Gardena).
Anul trecut am facut ceva asemanator, dar din improvizatii: furtun ordinar, picuratoare ieftine. A mers cateva luni apoi pe furtun au crescut alge are au infundat picuratoarele si… deces din cauze naturale.
Recomand Gardena fiindca are produse bine gandite (cam scumpe) si toate accesoriile sunt facute sa fie compatibile intre ele.

Cam asta e schema
barrel
Deoarece bag apa cu furtunul de gradina, nu vad cand se umple butoiul, asa ca i-am facut o gaura de supraplin.
Pompa de acvariu e cuplata la o priza cu ceas, si porneste zilnic 4 minute la 12 noaptea (pe racoare). Rezerva de apa tine cam 3-4 zile. Trebuie experimentat in functie de numarul si marimea ghivecelor.
Gardena are si un automat de pus direct pe robinetul de la chiuveta, ca sa poti pleca linistit 12 zile in Tailanda, fara sa mai rogi o vecina sa-ti ude florile šŸ™‚

Asa am inceput
DSCN0062

Asta eĀ finalitatea
20160425_190129
20160425_193343

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *