Ceas cu termometru în Android

Eu am o mică obsesie cu ceasuri, mică și fixă. Ultima criză m-a lovit când stăteam la televizor și voiam să văd cât e ora. Aveam un radio cu ceas la care ceea ce afișa nu avea nicio legătură cu realitatea. Când stai pe canapea și te uiți la un mic dispozitiv de peste drum, acesta trebuie să aibă oarecare mărime ca să înțelegi ceva. Plus că ziua iluminarea trebuie să fie mai aprinsă iar seara mai slabă, doamne ce de fițe!!  😎
Nici stația mea meteo nu satisfăcea aceste cerințe.

Într-o zi m-a lovit. De ce să dau o grămadă de bani pe un ceas greu de găsit, care să satisfacă condițiile de mai sus, când eu am un telefon bun, smart, care zace prin sertare!
Păi magazinul de joacă (de la unchiu’ Google) e plin de aplicații care fac exact asta. Deci avem un ceas smart, dual core, cu senzor de lumină, cu fonturi pe alese… Nu știu cum naiba, nu am găsit nicio aplicație care să arate exact așa cum vreau eu. Simplu tată, ceasul și temperatura de afară. Să se vadă din pat în celălalt colț al camerei, fără să te orbească noaptea. Am încercat zeci, crede-mă.

Apoi am luat problema în mână, bărbătește. Dacă vrei un lucru cum vrei tu, îl faci singur!
M-am apucat de programat în Android. Download-ezi Android Studio, apoi burta pe carte nene. Eu nu vreau să învăț android, vreau să fac doar o singură aplicație. Deci pe furate. Să afișezi ceasul e foarte simplu, că e din sistem. Aici e printre primele încercări, după geamul sablat unde stă de obicei.


Altă încercare, mai clară. Micul zero singuratic e pentru grade  🙂


Ei, să ieși pe net să citești temperatura e greu. Cu multă inspirație (a se citi furăciune) de-aici, am reușit să citesc vremea pentru București


Frumos, nu?! Pe naiba. Afară sunt +2° ! De fapt, doar weather icon e bun (noroc chior)
Acum am ajuns la asta…

La momentul respectiv erau -6°
Saitu de unde iau vremea, api.openweather.org e praf.
Treaba e că folosesc cererea asta și știu să decodez doar ce returnează ea. Mai sunt alte saituri care dau vremea pentru aplicații, dar nu știu sa le înțeleg. Oricum ăsta e varză și nu poate fi folosit. Ar mai fi inspirația asta, cu yahoo weather. Trebuie să mai sap.

Cam mare chinul ca să fac o singură aplicație. Dar nu e atât anevoia, cât ambiția. Dacă nu găsesc ceva care e așa cum vreau eu, o fac singur. Ar fi fost mai ușor cu lemn și fier, dar o fac eu și cu biți.  😀
La cât Basic și Pascal am scris la viața mea, e ca și cum ai învăța să mergi din nou pe bicicletă. Pe una cu o singură roată.
Beep beep beep … java  👿

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *