MIG 21

Acum 3 ani terminam un avion de mare angajament. MIG 21, scara 1:48, de la Eduard, ProfiPack.
Acest model este extrem de detaliat, cu piese si abtibilduri cum nu gasesti in alte cutii.

DSCN3500  DSCN3503
Avionul in sine a fost coloana vertebrala a aviatiei de vanatoare a Romaniei, cu peste 100 de bucati operationale pe vremea dictaturii. Un avion foarte reusit atunci cand a aparut (pe la sfarsitul anilor ’50), a fost rapid surclasat de competitori, in principal din cauza ca nu a mai primit upgrade-uri. Nu la fel de repede ca ceilalti.
Nu sunt fan Rusia, dar am vrut sa am la display un monstru sacru al aviatiei, mai ales ca Romania il scoate din uz (doamne, in sfarsit) pentru a-l inlocui cu F-16. Nu te panica. Doar 12 bucati, second hand din Portugalia, sa nu ti se aplece.
08102012218 08102012221
Munca la model a fost foarte placuta, fiindca e asa de bine construit, ca se asambleaza aproape fara cusur, iar locurile unde mai trebuie finisat cu chit sunt putine si mici. La abitibilduri iti vine sa iti bati copiii, ca sunt asa de multe si mici! Dureaza o zi sa le pui pe toate.
Nu am mai redimensionat pozele, ca era pacat.
DSCN3496 DSCN3497
Deci se poate face zoom cu placere.
L-am vopsit cu pensula si am fost dezamagit de rezultat. Mi-am luat aerograf si am trecut si eu la (semi)profesionisti.
Nu recomand kituri la scara mai mica de 1/48. Sunt niste jucarii. Ce zici?! Pai sigur ca asta nu e jucarie! Poate mai mari, da. Ai cu ce sa lucrezi si ai detalii, nene.
Fii atent aici de detalii…
Cand eram mic, faceam tot felul de porcarii de machete. Deh, ce gaseam pe piata. Acum, ca am de unde alege, fac numai monstri sacri. F-16, F-15, A-10, poate si un Mustang/P-51. Oo, Ooo. Space Shuttle 😉
Mai am din astea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *