Generația low battery sau controller de PS4

Confirm și eu că, deși controllerul de PS4 e bun, bateria are viață scurtă. După circa 3 ai, cum îl scoți de la încărcat, cum dă low battery.
M-am apucat să schimb bateria. Mă întreb/mir de multe ori și eu, de ce nu repar eu lucrul cu altul nou și mă chinui cu piese de schimb și de cele mai multe ori, cu modificări… Simplu. Pentru că îmi place și pentru că știu (din școală 🙂 ) că soluțiile adoptate de producător nu sunt optimizate din punct de vedere tehnic-ingineresc, ci financiar. Deci unele piese reprezintă un compromis performanță/preț, unde prețul primează.
Nu am cumpărat un controller nou de 250 lei, nici măcar o baterie originală Sony de 100 lei, ci una mai bună (dar atipică) de 50 lei.
Bateria veche, originală, de 1000 mA și înlocuitorul de 1500 mA.


Bineînțeles că a trebuit să fac modificări.
După demontare


Am tăiat conectorul original și l-am lipit la noua baterie


Am înlăturat suportul de plastic al vechii baterii, că nu mai încăpea.
Am pus montajul la încărcat și am monitorizat permanent temperatura bateriei. Bateriile cu litiu sunt notorii pentru tendința lor de a lua foc sau a exploda. Fără glumă! Dar asta s-a menținut la un confortabil 24-25 de grade.


A trecut testul și am trecut și eu la re-asamblare.


M-am chinuit un pic să închid controllerul, că bateria e (foarte) la limită. Primele teste sunt promițătoare. Nu s-a descărcat de 2 zile.
Intens  😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *