Luminator IR pentru camera CCTV

Luminatorul IR (IR blaster, IR led array…) pentru camerele video de supraveghere e necesar pentru vederea pe timp de noapte. Acesta se aprinde noaptea cu ajutorul unui senzor de lumin─â ├«ncorporat, iar camera video decupleaz─â filtrul IR intern. Imaginea devine monocrom─â dar luminoas─â. Se folose╚Öte lumin─â infraro╚Öie ╚Öi nu vizibil─â fiindc─â senzorul CCD e foarte sensibil ├«n┬áinfraro╚Öu ╚Öi nici nu ne intereseaz─â s─â ilumin─âm peisajul.
Aria asta formată din multe led-uri cedează de multe ori, fiindcă ledurile sunt în serie câte 3 sau 4 (deci cedează unu, cedează tot șirul) și calitatea lor e cam îndoielnică.

La mine au cedat TOATE dup─â c├ó╚Ťiva ani ╚Öi e mai ieftin s─â cumperi o plac─â nou─â dec├ót s─â te apuci s─â sco╚Ťi ╚Öi s─â re-plantezi toate led-urile.
Aia nou─â e cu verde…


Luat─â din China, desigur.
La o privire mai atent─â se observ─â c─â led-urile de pe inelul exterior sunt diferite de cele de pe inelul interior. ├Än─âl╚Ťimea p─âr╚Ťii metalice e diferit─â.


Cred c─â asta e pentru a dispersa mai bine lumina, fiindc─â led-urile sunt cam directive, iar ariile mai vechi f─âceau doar o b─âltoac─â de lumin─â ├«n mijlocul imaginii, iar pe margini era ├«ntuneric. Ca o lantern─â┬á­čÖé .
Deci luat camera


demontat vechiul luminator


pus noul


╚Öi f─âcut proba ­čśÄ …
ZIUA


NOAPTEA F─éR─é IR


NOAPTEA CU IR


Surprinzător e că se vede ca pe înserate (e beznă afară) și camera nu comută pe monocrom. În plus, led-urile nu mai au culoarea aia roșiatică vizibilă cu ochiul și nici camera de la telefon nu vede iluminarea , deși toată lumea știe că telefonul vede transmisia IR de la telecomanda de televizor sau A/C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *